Tweewoonst BI
GZ_architecten_woning BI_Matthias Zaman_Architect_Verrebroek_1
GZ_architecten_woning BI_Matthias Zaman_Architect_Verrebroek_2
GZ_architecten_woning BI_Matthias Zaman_Architect_Verrebroek_3
GZ_architecten_woning BI_Matthias Zaman_Architect_Verrebroek_4
GZ_architecten_woning BI_Matthias Zaman_Architect_Verrebroek_5
GZ_architecten_woning BI_Matthias Zaman_Architect_Verrebroek_6
GZ_architecten_woning BI_Matthias Zaman_Architect_Verrebroek_7
GZ_architecten_woning BI_Matthias Zaman_Architect_Verrebroek_8
GZ_architecten_woning BI_Matthias Zaman_Architect_Verrebroek_9

Tweewoonst BI

Nieuwbouw tweewoonst

 

Op een landelijk restperceel wenst de bouwheer twee halfopen woningen te realiseren.

De optimale ligging (oriëntatie en uitzicht) van het perceel bepaalt de opzet van het project: een compact  bakstenen volume met een grote raampartij naar de tuin en een gesloten gevel langs de straatzijde.

 

De woningen hebben hetzelfde gespiegelde plan. Variatie zit hem in de behandeling van de staplaats voor de auto.  De linker woning heeft een inpandige garage. De rechter woning  heeft een carport. Deze uitsnijding die continu doorloopt over de voorgevel verfijnt de basisvorm en voorzien in een overdekte inkom. Eenzelfde principe wordt gehanteerd ter hoogte van de achtergevel, hier worden de ramen verdiept geplaatst.

 

Deze nissen worden afgewerkt met een tweede materiaal. Waardoor de niswerking geaccentueerd wordt. Dit gecombineerd met de detaillering van oa. Garagepoort, voordeuren, tuinaanleg,…  leidt tot twee woningen die er op het eerste zicht uitzien als één grote vrijstaande woning. Budgetvriendelijk, Waasland, Verrebroek, Beveren, Architect, Matthias Zaman, BEN, Vrasene, Kieldrecht, strak, modern, hedendaags, septem 7022 7021,

Verrebroek - 2015

© Copyright  GZ architecten