Woning MV

Woning MV

Ontwerp van eengezinswoning met praktijkruimte


Op een breed en groen perceel werd de vraag gesteld door de opdrachtgever een woning te voorzien voor het gezin, alsook voor het kantoor. Het was een specifieke vraag om de woon- en werkruimtes van elkaar gescheiden te houden, alsook  er voor te zorgen dat er vanuit de praktijk geen inkijk was op de privatieve buitenruimte van het gezin.


Het ontwerp speelt in op deze vraag door de praktijkruimte naar de kelder te verplaatsen en een grote verdiepte patio te voorzien. Deze afgescheiden buitenruimte genereert een spel van licht en schaduw, die valt op de massieve betonnen keermuren.


De woning wordt voorzien in massiefbouw en straalt dit karakter ook uit. Raamopeningen werden beperkt in omvang en zorgvuldig geplaatst in relatie tot de zichten op de tuin en de omgeving. Het terugspringen van de gevel wordt consequent  doorgetrokken en voorzien van een intensief groendak. Het gebouw wordt op deze manier ook meer drager van de natuur en integreert zich in zijn omgeving.


Een grijs genuanceerde handvormsteen, samen met het donker grijs geanodiseerde aluminium buitenschrijnwerk, zetten deze integratie in de omgeving verder, door verwering van de natuur, toe te staan binnen het vooropgestelde kleurenpallet.




Mol - 2017

© Copyright  GZ architecten