Praktijk AW

Praktijk AW

Herindeling van bestaande garage tot praktijkruimte


De bestaande ruimte betrof oorspronkelijk een garage, deze werd opnieuw bestemd tot een praktijkruimte, wachtzaal, gastentoilet en berging. De garagepoort werd vervangen door een glazen inkomgeheel, het bestaande schrijnwerk werd aangepast naar de huidige normering.


Het bureau vormt de centrale spil in het grondplan en maakt de overgang mogelijk tussen de wachtruimte en de technische koker langs de inkomdeur. Het meubel werd voorzien in een eiken dikfineer, aansluitend qua kleur bij de laminaat met houtnerf.  Op vraag van de bouwheer werd gewerkt naar rustgevende gespreksruimte. Het materialenpallet vormt hierbij een  serene drager, samengesteld uit voornamelijk wit-, zwart -en houttinten.


Naast het ontwerp van de ruimte werd ook de verdere huisstijl van de praktijk mee vorm gegeven.



Tessenderlo - 2017

© Copyright  GZ architecten