Woning PE

Woning PE

Renovatie gelijkvloers appartement - Studie


De studie omvat de herbestemming van een bestaand kinderdagverblijf tot een ruim één-slaapkamerappartement met een open relatie tot de stadstuin in het centrum van Antwerpen. 


Het ontwerp suggereert een herindeling van het appartement waarbij de slaapkamer van de achtergevel naar de voorgevel wordt verplaatst. Op deze manier is het mogelijk om de woon- en eetruimte te betrekken bij de grote stadstuin. De gesloten achtergevel wordt opengewerkt en voorzien van een perceelsbrede houten harmonica-wand .Deze kan in de zomermaanden volledig worden open gezet en vergroot de visuele relatie tussen tuin en woning. Alle secundaire functies worden geclusterd in het centrale deel waardoor de slaapkamer voldoende licht en lucht krijgt via de raampartij aan de voorgevel.


De schuine plaatsing van de massieve houten parket (45°) vergroot het ruimtegevoel en refereert naar de originele houten vloeren binnen de rijwoning.




Antwerpen Zuid - 2017

© Copyright  GZ architecten