Woning HL

Woning HL

Nieuwbouw ééngezinswoning


Een herkenbare baksteengevel in licht grijs geschakeerde tinten vormt de aansluiting met de omliggende bebouwing die gekenmerkt wordt door diverse baksteenmetselwerken.


Daar de woning op de kop van de straat ligt, en de straat bijgevolge ook rechtreeks en frontaal in de woning kan binnenkijken is er geopteerd om de oriëntatie van het perceel optimaal te benutten en de leef- en woonruimtes volledig naar de tuin te richten. Dit resulteert in een massievere voorgevel, die door de open garage gebroken wordt.


De gevelopeningen kennen een eenheid en continuïteit in afmetingen. De ramen openen zich ter plaatse van de leefruimtes door de toepassing van brede schuiframen en tonen zich meer gesloten waar de private vertrekken zich bevinden.




Meerhout - 2018

© Copyright  GZ architecten